Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Az Abbesszin

2011.05.28

Azt tartják, az abesszin macska a fáraók szent macskájától származik, de sokkal valószínűbb, hogy tudatos és gondos tenyésztői munka eredménye.

Abesszin macska, a szent macska

Erről a macskáról az a hír járja, hogy a fáraók szent macskájától származik, de sokkal valószínűbb, hogy tudatos és gondos tenyésztői munka eredménye. Az viszont tény és való, hogy a régi egyiptomi freskókon fellelhető macskaábrázolások nagyon hasonlítanak az abesszin cicára.

 

macska, abesszin macska, cica
Az abesszin macska szófogadó állat

 

Az is tény, hogy a rómaiak vittek magukkal Egyiptomból ilyenféle macskákat Angliába, s ezek lehettek a mai abesszin elődei. Mindenesetre a hivatalos abesszin macska standard Angliában készült el 1929-ben, de már 1883-ban kiállítottak néhány példányt a londoni Kristály-palotában megrendezett szépségversenyen.

 

Miniatűr puma

Az egyik legkedveltebb rövid szőrű fajta. Rajongói szerint az abesszin macska olyan, mint egy miniatűr puma. Egy bizonyos: intelligens, készséges és - ami pedig "macskakörökben" elég nagy ritkaság! - engedelmes állat. Rövid szőrű, vörös és kék színváltozatban tenyésztik. Az abesszin macska közepesen hosszú, elegáns, erős, rugalmas, jól fejlett erős izomzatú. A hosszú farka tőben vastag, elkeskenyedő. Lábai hosszúak, izmosak és kecsesek. Mancsa kicsi és ovális. Nyaka karcsú.

 

macska, abesszin macska, cic
Az abesszin macska karcsú és kecses cica
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.